Aktuelt

Her kan du finde nyheder, aktuelle events og kampagner, jobopslag og klummer fra Studenterrådet.

NY HJEMMESIDE - NEW WEBSITE

Studenterlivet på Københavns Universitet blomstrer - og vi har brug for en hjemmeside der i endnu højere grad kan understøtte det. Derfor er vi gået i gang med at bygge en hjemmeside med en masse nye funktioner, der forhåbentlig kan gøre det endnu nemmere at organisere studerende for forandring. Desuden har vi længe haft et tilgængelighedsproblem i vores kommunikation. Når over 5000 af vores studerende er internationale, nytter det ikke noget, at alt står på dansk. Hvis alt går efter planen, kommer den nye hjemmeside til at være klar til studiestart - både på dansk og engelsk. Vi glæder os til at vise jer den!

The student life at the University of Copenhagen is flourishing - and we need a website that can support all this new activity. That’s why we have begun building a new website. With a lot of new features, our hope is that it will strengthen the organizing of students for change. With over 5000 international students, a website in Danish is a huge accessibility issue. If everything goes according to plan, the new website will be ready for the new school year - in both Danish and English. We can’t wait to show you!

FÅ INDFLYDELSE PÅ KU-STUDERENDES FÆLLES KAMPE!

I Studenterrådet har vi dedikeret året 2019 til at tage et kritisk blik på organisationen og vores indflydelse på KU-studerende. Vi skal blive klogere på, hvordan vi bedst kan varetage KU-studerendes interesser. Det vil vi gerne have jeres og jeres medstuderende på KUs idéer til! Derfor er I inviteret til visionsworkshop, hvor vil skal helt op i helikopteren og svare på de store spørgsmål:

coverbillede begivenhed (8).png

Hvad er de største problemer, der rammer os KU-studerende? Hvilke dagsordener bliver vi i fællesskab nødt til at sætte? Hvordan får vi et universitet med studieliv i verdensklasse?

Det sker onsdag d. 13/3 kl. 17.30-20.30 på 2. sal på Købmagergade 52 (inkl. mad og drikke).

Workshoppens form er ”open space”, hvilket vil sige, at det er de dagsordener, I hver især kommer med, som vi kommer til at tale om. Derfor er det vigtigt, at I bringer jer selv i spil og siger det højt, som I har på hjerte – tænk gerne inden workshoppen over, hvad I gerne vil have frem. En facilitator vil guide, sætte rammen og sørge for, at vi holder tiden, men derudover er der ingen ”tavleundervisning” – i stedet er der fuld tid til, at I deltagere kan sætte jeres mærkesager på dagsordenen. Når vi går derfra, skulle vi gerne have en masse gode svar på spørgsmålene, som vi kan arbejde videre med i arbejdsgrupper, som I også kan blive en del af.

Program: Hvad skal studenterpolitik på Københavns Universitet være i 2019 og frem?

  • 17.30-18.15: Del I – Åben brainstorm over de vigtigste dagsordener

  • 18.15-20.00: Del II – ”Markedsplads” – vi udforsker og udfolder de dagsordener, der ligger os på hjerte (inkl. spisning og pauser)

  • 20.00-20.30: Del III – Næste skridt og fælles refleksion

I kan læse mere på Facebook-begivenheden her: facebook.com/events/282555265745828/

Din tilmelding er gældende, når du har udfyldt siden her: mailchi.mp/srku/vigtigstekampe


VI VANDT UNI-VALGET!!!

Universitetsvalget er afgjort. Vores spidskandidat, Ida, fik historiens højeste personlige stemmetal, og stemmeprocenten var den højeste i flere år! Tak til alle jer, der stemte og hjalp! Du kan finde mere info om resultatet her.

GENERALFORSAMLING AFHOLDT:
NY FORPERSON, NY SPIDSKANDIDAT OG NY BESTYRELSE

Studenterrådet har netop afholdt generalforsamling og en masse vigtige beslutninger blev truffet.

Vi har valgt ny bestyrelse og hermed også ny forperson, der pr. 1. januar 2019 hedder Mike Gudbergsen. Mike læser til daglig statskundskab og vil knokle benhårdt for at sikre de studernede mest mulig indflydelse det kommende år.

På generalforsamlingen valgte vi også en spidskandidat til det kommende universitetsvalg. Valget faldt på medicinstuderende Ida Karoline Bach Jensen, der efter flere års hårdt arbejde for de studerendes vilkår sigter mod en plads i universitetsbestyrelsen for at holde ledelsen i ørerne.

Generalforsamlingen vedtog endvidere, at Studenterrådet skal arbejde med en ny strategiproces i 2019 og at efterårsgeneralforsamlingen afskaffes, således at der kun afholdes generalforsamling en enkelt gang om året.

Klummer

Herunder kan du læse Studenterrådets klummer, som udkommer en gang om ugen, i Uniavisen.
I klummerne kan du læse om Studenterrådets holdning til alt fra boliger til studerende til fremdriftsreform.

STUDENTERHÅNDBOGEN.
Hvert år udgiver Studenterrådet Studenterhåndbogen.
Du kan læse den nyeste udgave her.