Hvad vi gør 

Studenterrådet består af alle de 40.000 studerende på Københavns Universitet. Studenterrådet består altså af både dig, mig og alle de andre studerende på KU. Vores fornemmeste opgave er at skabe et bedre universitet for os alle sammen. 

Vi varetager de studerendes interesser over for ledelsen på universitetet og over for beslutningstagerne uden for universitetets mure. Vi beskæftiger os med de studerendes hverdag på universitetet og arbejder for de bedst mulige rammevilkår herfor. Det gør vi ved vi bl.a. ved at være repræsenteret i Universitetsbestyrelsen og ved at lave kampagner, der skal forbedre vores studier. Vi samler tusindevis af studerende, når reformer eller nedskæringer truer vores uddannelser. Vi varetager de studerendes interesserer i stort såvel som småt, og arbejder for, at alle uddannelser skal have ben at gå på. Det gør vi bl.a. i Fag- og Fakultetsrådene, hvor studerende hver dag kæmper for at skabe de bedst mulige rammer for netop deres studie eller fakultet. Om der er tale om lovgivning, der gør det vanskeligere at være studerende, eller om det er det lokale fagmiljø, der er svækket. Om det er fremdrift eller feedback, der spærrer vejen for de studerende, forsøger vi at bane vejen for den gode uddannelse.

Vi byder de nye studerende velkommen, når de starter på universitetet. Det var os, der sendte dig Studenterhåndbogen, som du modtog, da du startede på universitetet, og det var os, der tog imod dig til RUSarrangementet.

I Studenterrådet skaber vi fællesskaber og motiverer vores medstuderende til at tage ejerskab over deres studiemiljø, med et ønske om at skabe universitetsuddannelse i verdensklasse.