Vi er de studerende på Københavns Universitet

 Vi kræver klimahandling på Københavns Universitet

Casus Clima, Den Grønne Studenterbevægelse, Green Forum, IMCC Earth, Rhea - Humanistisk Klimaforening, SIMA og Studenterrådet ved Københavns Universitet


Verden står over for en klimakrise, som kræver omgående handling fra alle. Det er på tide, at vi som studerende stiller krav til vores undervisning, uddannelse og universitet. En række studenterorganisationer er gået sammen og stiller fem krav til, hvordan Københavns Universitet bliver et grønt foregangsuniversitet, der indtænker klima og bæredygtighed på alle niveauer. Læs mere nedenunder om de fem krav og klimaopråb d. 20/9, hvor vi samles på Vor Frue Plads og overrækker underskrifterne til rektor! Kravene lyder:

1. Undervisning i klima og bæredygtighed for alle studerende

2. CO2-neutral campus i 2025

3. Forskning for fremtiden med Sustainable Development Goals som rettesnor

4. Indførelse af rejsepolitik

5. Lukning af Center for Olie og Gas

Skriv under på de fem krav nu og vær med til at gøre en forskel!

forsøg7-kopi.png
Studerer, underviser eller arbejder du på KU? *
Vil du kontaktes angående klimaopråb d. 20. september? *
Samtykke *

Fordi verdens problemer ikke løser sig selv

Klimakrisen raser, og medierne er ofte fyldt med nyheden om en ny FN-rapport, der understreger, at der er brug for et højere ambitionsniveau fra verdens beslutningstagere, hvis målene fra Parisaftalen skal nås. Det gælder også beslutningstagerne på Københavns Universitet! Med Green Campus-strategi har Københavns Universitet taget de første skridt mod en bæredygtig omstilling af driften på universitetets campusområder. Men nu er der brug for, at klima og bæredygtighed tænkes ind på alle niveauer: forsknings-, uddannelses-, driftsmæssige, såvel som organisatoriske. Rektor og resten af ledelsen bliver nødt til at vise ansvar og handlekraft og sætte de nødvendige tiltag i gang øjeblikkeligt.

Københavns Universitets fornemste opgave er at udvikle ny viden og danne dets studerende, så vi kan være med til at udvikle samfundet. Idag er klimakrisen det største samfundsmæssige problem, vi står over for. Derfor kæmper vi nu for, at vi uddannes til at tænke grønt, og for et universitet, der lever op til sit samfundsansvar.

Som studerende på Danmarks største universitet kræver vi, at Københavns Universitet går forrest i klimaspørgsmålet. Vi vil gerne bidrage til, at Københavns Universitet får en ny grøn strategi, som gælder ALLE universitetets aktiviteter og niveauer. Derfor er Casus Klima fra Jura, Green Forum fra Fødevarer og Ernæring, IMCC Earth fra Medicin, REA fra Søndre Campus, SIMA fra CSS, Den Grønne Studenterbevægelse og Studenterrådet gået sammen om at formulere fem krav til Rektor:  

1.    Undervisning i klima og bæredygtighed for alle studerende

Klimakrisen kræver tværfaglige løsninger – derfor har alle studerende ret og pligt til at blive uddannet i klima og bæredygtighed, således at vi er i stand til at forholde vores faglighed til klimaspørgsmålet.

2.     CO2-neutral campus i 2025

KU skal være CO2-neutral i 2025. Dette kræver ændringer på alle niveauer, herunder bygninger, indkøb, mad og transport.

3.    Forskning for fremtiden med Sustainable Development Goals som rettesnor

Alt forskning i udvinding af og investering i fossile brændstoffer skal stoppes, og der skal øremærkes penge til forskning, der kan realisere de globale mål for social og miljømæssig bæredygtighed. 

4.    Indførelse af rejsepolitik

Indførelse af en rejsepolitik der kraftigt reducerer anvendelsen af CO2 belastende transportmidler - herunder minimering af flyvning, stop af indenrigsflyvninger og investeringer i virtuelle konferencefaciliteter.

5.    Lukning af Center for Olie og Gas

Udfasning af Center for Olie og Gas, under hensyntagen til de studerende og ansatte. For fremtiden skal man forske i mere bæredygtige løsninger.

KLIMAOPRÅB 20. SEPTEMBER

Fredag d. 20. september er der #Fridaysforfuture. I den anledning mødes vi til klimaopråb på Vor Frue Plads kl. 11.00, hvor vi overrækker underskrifterne til Rektor Henrik C. Wegener og viser, at vi studerende kræver, at vores uddannelser ruster os til at forandre verden!

13a07c.png
 
My Post-2.png
 
 
SR-logo-2019-aflangt-grønt.jpg
 
Skjermbilde 2019-08-06 kl. 14.15.42.png