REGERINGENS POLITIK ER MERE SKRÆMMENDE END AT STÅ ALENE I PHNOM PENH

Cielia Eckardt, medlem af Studenterrådets forretningsudvalg

Cielia Eckardt,
medlem af Studenterrådets forretningsudvalg

Det er altid skræmmende at rejse væk i længere tid. Måske især, når man som studerende skal afsted på udveksling eller i praktik.

At rejse til et nyt land, uden at kende et øje eller den kultur, man skal til at bo, arbejde og studere i. Uden nødvendigvis at have et sted at bo eller at vide, hvor man skal tage hen, når man har fået sin bagage i lufthavnen.

Sådan kommer jeg i hvert fald til at stå, når jeg på lørdag har samlet min vandretaske op fra baggagebåndet i Phnom Penh lufthavn i Cambodia.

Jeg har været så heldig at få en praktikplads hos en domstol, hvor jeg forhåbentlig får et godt praktisk indblik i det internationale strafferetssystem og får nogle oplevelser for livet. I mit arbejde skal jeg være med til at forberede sager mod de mennesker, der har begået krigsforbrydelser under Khmer Rouge regimet i 1970’erne.

Det er et arbejde, jeg har drømt om at få lov til at snuse til, siden jeg havde faget international dispute resolution på Jura.

HVAD PØNSER REGERINGEN MON PÅ?

Jeg regner med at få et enormt kulturchok og med at føle mig ensom i den første tid, hvor jeg ikke kender nogen. Men det er alligevel ikke det, der skræmmer mig allermest.

Det mest skræmmende ved at skulle være væk fra min dagligdag og mit universitet i tre måneder, er tanken om, hvad der mon kan nå at ske, inden jeg kommer hjem igen.

Har regeringen taget fat i SU-nedskæringer igen? Indfører de over natten et uddannelsesloft version 2.0? Sparer de yderligere 10 milliarder på uddannelsesområdet på den næste finanslov? Kommer Søren Pind til at udpege vores universitets næste bestyrelsesformand? Hvem ved, hvad der vil ske?

Det er nemt at komme til at fokusere på alt det dårlige. Jeg drømmer om, at KU prioriterer løbende feedback og faglige studiemiljøer højt i strategien for de næste fem år. Og så drømmer jeg om, at flere tør springe derud, hvor vandet er dybest for at prøve faglige grænser af.

Hvem ved, hvad der kan ske? Ikke mig – men man kan vel drømme.

Carl Valentin