Vi kræver billige ungdomsbofællesskaber

Studerende taber til private investorer… endnu en gang!

Da borgerrepræsentation i Københavns Kommune ville sælge 228 almene boliger i Mjølnerparken til private investorer, råbte vi i Studenterrådet vagt i gevær! Det kan ikke være rigtigt, at politikerne vil sælge almene boliger til private investorer, når de lige så godt kan lave dem om til ungdomsbofællesskaber til de mange unge, som står uden tag over hovedet i København. Vi lavede derfor en underskriftsindsamling, hvor vi bad studerende om at skrive under, hvis de kunne se sig selv flytte ind i et ungdomsbofællesskab. På lidt over en uge fik vi 665 til at skrive under på, at det vil de gerne!

På Folkemødet på Bornholm overrakte vi disse mange underskrifter til Overborgmester Frank Jensen. Tak til alle jer, som skrev under! Selvom et flertal i Borgerrepræsentationen på et møde d. 21. juni alligevel valgte at sælge de almene boliger til private investorer, så er vi ikke færdige med at kæmpe for at sikre boliger til unge og studerende. Vi vil gerne være en del af løsningen på boligmanglen, og det har de hørt i Købehavns Kommune. D. 16. august skal vores forperson Mike til møde med Frank Jensen for at drøfte bl.a. problemet med boligmangel til unge. Vi glæder os til at fortsætte kampen!

Olivia Boesen