Vi er de studerende på Københavns Universitet

Om os

Studenterrådet er dig. Ja, du vidste måske slet ikke, at du var med i gruppen, men da du blev optaget som studerende ved Københavns Universitet, blev du automatisk også en del af Studenterrådet.

Studenterrådet er nemlig dig og os og alle de andre 40.000 studerende på Københavns Universitet. I over 100 år har vi arbejdet for at skabe et bedre universitet, både når det gælder det sociale miljø, det faglige indhold og de politiske rammer.

├©l-mini copy.png

Det sociale miljø
En af vores vigtigste opgaver at skabe fællesskaber blandt studerende. Derfor byder vi hvert år de nye studerende velkommen med en studenterhåndbog, med rusarrangementet og studiestartsevents. Vi presser på for, at universitetet styrker trivslen, og vi uddeler hvert år tusindvis af kroner til sociale studenteriniativer.

hjerne copy.png

Det faglige indhold
Vi arbejder for et universitet i verdensklasse. Derfor organiserer vi os i fagråd og faglige foreninger ude på fagene, som tager ejerskab over udformningen af undervisningen og prioriteringen af forskning. Vi går ikke på kompromis med kvalitet, og vi kræver mere feedback, mindre fremdrift og et moderne pensum.

aktivisme copy.png

De politiske rammer
Vi kæmper for fri og lige adgang til vores universitet. Men når politikere svinger sparekniven, skærer i SU’en, laver stressreformer eller angriber specifikke studerendes rettigheder, underminerer de netop den fri og lige adgang. Derfor er vi altid klar til at slå i bordet og stå fast på vores drøm om et universitet for alle. Vi har før vist, at når vi står sammen, kan vi feje nedskæringer af bordet og rive uddannelseslofterne ned.

 
fb98b3.png