Vi er de studerende på Københavns Universitet
Psykisk copy.png

Støtte & lokaler

Vores sekretariat arbejder benhårdt på at understøtte det blomstrende studenterliv på Københavns Universitet. Uanset om det er sparring, lokaler eller penge, dit fagråd, forening eller fælleskab har brug for, er vi klar til at hjælpe!

Skjermbilde 2019-06-07 kl. 15.25.25.png
kaffe copy.png

Rådgivning

Kunne du godt tænke dig, at din forening havde stærkere gennemslagskraft over for ledelse og undervisere? At jeres møder i højere grad danner grobund for handling? Eller mangler din forening idéer til aktiviteter og arrangementer? Så er vi her for dig!

Uanset om du kommer fra et stort, stærkt fakultetsråd eller en helt nyopstartet klimagruppe, så vil vi meget gerne hjælpe. Vi har nemlig mange års erfaring med, hvordan man understøtter frivillige foreninger, hvordan man sætter gang i fede projekter, og hvordan man får mest mulig indflydelse på vores universitet.

Send os en mail på srku@srku.dk med et par stikord om, hvad du kunne tænke dig hjælp til - og send gerne et telefonnummer med, så vi kan ringe og aftale et møde over en kop kaffe.

Vi kan bl.a. hjælpe dig og din forening med:

 • Rekruttering, fastholdelse og ledelse af frivillige

 • Planlægning og facilitering af fede møder, projekter og kampagner

 • Idéer til konkrete projekter eller kampagner

 • Visioner og langsigtet udvikling for jeres forening

 • Overlevering og videregivelse af viden i jeres forening

 • Hvordan I får reel indflydelse på jeres institut eller fakultet

 
25aeff.png
 
 

Lån et lokale

hus copy.png
 

Midt inde i hjertet af København ligger Studenterrådet oven på Studenterhuset. Adressen er Købmagergade 52, 1150 København K, og ud over udsigt til Rundetårn har vi også en masse lækre mødelokaler, som studerende er mere end velkomne til at låne. Alle lokalerne har whiteboards og flere af dem også flipcharts.

 • M1: op til 4 mennesker

 • Glasburet: op til 5 mennesker

 • M2: op til 12 mennesker

 • M3: op til 50 mennesker (inkl. køkkenfaciliteter)

Skriv en mail til lokaler@srku.dk med tidspunkt, lokaleønske og hvornår du kan komme forbi for at hente et adgangskort. Vi er her som regel mellem 9.00 og 15.00 alle hverdage.

4056dc.png
penge copy.png

Økonomisk støtte

Selvom vi studerende er gode til at leve på en sten, ved vi også, at det koster penge at skabe et fedt studiemiljø. Derfor har Studenterrådet en pose penge, som vi deler ud til iniativer og arrangementer, som styrker det faglige miljø, laver politisk forandring og skaber trivsel og sammenhold. I 2018 uddelte vi næsten en kvart million kroner til studenterlivet på Københavns Universitet!

Der er to forskellige puljer, du og din forening kan søge. Alle studerende på Københavns Universitet kan søge aktivitetsstøtte, mens kun Studenterrådets lokalafdelinger (fagråd, faglige foreninger og fakultetsråd) kan søge basistilskud.

 • Basistilskud
  Basistilskud er tænkt som et basalt økonomisk fundament for alle Studenterrådets lokalafdelinger ude på fakulteterne og fagene. Tilskuddet udbetales hvert år, og størrelsen afhænger af hvor mange studerende, din lokalafdeling repræsenterer. Hvis der er under 500 studerende på dit fag, kan I få udbetalt 1000 kroner, og hvis I er mere end 500 indskrevne studerende, støtter vi med 2 kroner per studerende. Søg basistilskuddet her.

 • Aktivitetsstøtte
  Aktivitetsstøtte kan søges af alle studenterdrevne fællesskaber. Hvis du har en god idé til en fed aktivitet for studerende, men mangler penge, er aktivitetsstøtten din redning. Vi har nogle kriterier for, hvilke aktiviteter, vi giver penge til. Du kan læse mere om aktivitetsstøtten og søge den her.

Udover vores egne puljer er der masser andre steder at søge. Undersøg f.eks. om ikke dit institut eller fakultet har nogle muligheder for at støtte din aktivitet.

Hvis du har spørgsmål til de to puljer, så er du velkommen til at hive fat i os på srku@srku.dk.

 
3b05bb.png
 

Gratis mailsystem

computer copy.png
 
 

Hvis dit fagråd eller din faglige forening ikke har en fælles mail, så læs med her. Vi kan nemlig oprette en mail til jer i Studenterrådets mailsystem på Outlook. Hvorfor er det en god idé?

For bedst muligt at repræsentere jeres medstuderende, skal de og ledelsen vide, hvordan de får fat i jer - også uden om facebook. Det bliver lettere at styrke samarbejdet og erfaringsudvekslingen mellem lokalafdelinger, og med en mailkonto bliver det også nemmere at sikre overlevering af den viden, der er gemt i jeres indbakke. Hvis I mister koden, kan vi altid lave en ny.

Skriv til srku@srku.dk, hvis du vil have en @srku.dk-mail til din lokalafdeling af Studenterrådet. I bestemmer selv, hvad der skal komme før @’et.

 
69c7ff.png