….Organizeruddannelsen..Community organizing training program….

….I efteråret afholder vi vores organizeruddannelse, der giver dig og dine medstuderende værktøjerne til at skabe reel forandring i undervisningen, på uddannelserne og på vores universitet. Vi vil hjælpe dig med samle opbakning om de sager, du kæmper for – uanset om det er klimahandling eller et køleskab til madpakkerne! ..This fall we launch our community organizing training program where you can learn how to make real change in your classes, your education and our university. We will help you gain support for the cause you’re fighting - from climate action at UCPH to a fridge for you and your fellow students’ packed lunch. OBS! The program will be in Danish, and so is the rest of the description here. You’re welcome to contact us if you’re interested. ….


Værktøjer til forandring

Vi lever i bevægelsernes tid. Fra Black Lives Matter-demonstrationerne til globale klimastrejker: der er utallige eksempler på unge mennesker, der lige nu tager sagen i egen hånd, samler folk og ændrer verden. Fundamentet for de enorme kampagner og protester er metoden community organizing. Ved at skabe bæredygtige relationer og bygge effektive fællesskaber kan vi få politisk slagkraft uanset om vi er tolv eller to hundrede.

På Københavns Universitet står vi studerende over for mange udfordringer. Nedskæringer har forringet kvaliteten på mange fag, alt for mange studerende mistrives, boligpriserne er tårnhøje og klimakrisen kræver handling nu. Den eneste måde vi kan gøre noget ved det, er ved at finde sammen og kræve indflydelse.

Derfor har vi skabt et forløb, der kan klæde dig på til at organisere for forandring. Lige meget om du brænder for at ændre pensum, demokratisere universitetet, skabe sociale pusterum eller noget helt fjerde, er det dig, vi har lavet uddannelsen for: studerende der kan se et problem og vil have redskaberne til at løse det.


Datoer

Kursusforløbet varer cirka 2 måneder og består af tre kursusgange - og selvfølgelig perioderne imellem, hvor I prøver redskaberne af i arbejdet med din sag. I begyndelsen af september får du adgang til Thinkific, en hjemmeside med små videoer, der forklarer det basale. Dem kan du se før, under og efter kursusgangene.

Kursusgang 1: 30/9 kl. 17.15-19.15: Stormøde hvor alle deltagere samles i Studenterrådets lokaler

På det første stormøde får du undervisning i de vigtigste byggeklodser i metoden: Hvad organizing er, fælles fortællinger som grundsten, værdien af at kende sit folk, arbejdet med relationer, og hvordan “målet” i organizing defineres. I kommer i gang med at arbejde med jeres sag og formulere jeres kampagne.

Kursusgang 2: 19/10 kl. 17.15-20.15: Workshop i Studenterrådets lokaler

Anden gang vi mødes, er det jer, der bringer jeres erfaringer til bordet til fælles sparring og opfølgning. Fokus er på: hvem er vores folk, uddelegeret lederskab og konkret udformning og forbedring af tilstedeværende kampagner.

Ekstra kursusgang: 4/11 kl. 17-18.30: Online workshop

Denne onsdag sidder Julia klar ved computeren til alle jer, der enten gerne vil have repeteret noget af indholdet fra de to foregående kursusgange, eller har spørgsmål eller brug for sparring på jeres kampagneidéer. Link til online mødelokale sendes på mail til tilmeldte.

Kursusgang 3: 2/12 kl. 17.15-19.15: Fælles opsamling og fernisering af kampagner i Studenterrådets lokaler

I den første time samler alle kursusdeltagere op i fællesskab på jeres kampagner med fokus på, hvad jeres næste skridt er. Er I kommet i mål, eller skal kampagnen fortsætte? Hvilke ressourcer har I brug for, for at det kan lykkes?

I den anden time inviterer vi flere med til fernisering af kampagnerne. På dette tidspunkt har I fået fat i en masse folk, der bidrager til jeres kampagne, og her får de mulighed for at deltage. Andre interesserede er naturligvis også velkomne!

Hvad får jeg ud af det, og hvad forventes der af mig?

Kurset er designet til at være hands on. Derfor får du mere ud af det, jo mere du selv lægger i det. Det er mellem kursusgangene, hvor du afprøver redskaberne og får dem ind under huden, at du lærer allermest! Kursusgangene afholdes af ekspert i community organizing, Julia Hunt, og KU’s Student Innovation Hubs samt Studenterrådet tilbyder løbende støtte og vejledning både under og efter forløbet.

What’s in it for me?

  • Du får konkret erfaring med at få følgeskab og opbakning til den sag, du brænder for.

  • Du får hands on værktøjer og redskaber, som også er brugbare, efter du er færdig på universitetet.

  • Du får nye venner, der også brænder for en sag!

Hvad forventes der af mig?

  • At du har en sag eller forandring, du ønsker at skabe - eller bare er nysgerrig på community organizing

  • At du finder en eller flere, som du kan tage forløbet sammen med (det er slet ikke et krav, men det er federe at være flere end én om sin kampagne)

  • At du deltager i de tre kursusgange og arbejder med redskaberne ind imellem


Praktisk information og tilmelding

Covid-begrænsninger: Der er maksimalt 45 pladser på kurset. Det er nemlig så mange personer, der må være i vores største lokale. Vi sørger for masser af håndsprit og corona-sikret indretning af rummet.

Målgruppe: Alle KU-studerende fra alle fag er velkomne til at deltage.

Underviser og sparring: Organizeruddannelsen afholdes i samarbejde med KU’s Student Innovation Hubs og chefkonsulent Julia Hunt fra Ingerfair, som er ekspert i community organizing. Julia underviser, og KU’s Student Innovation Hubs og Studenterrådet tilbyder sparring og vejledning under og efter kursusforløbet.

Ressourcer: Studenterrådet stiller i udgangspunktet økonomi til rådighed for jeres kampagner, med mindre der bliver brug for ekstern funding.

Sted: Den første og tredje kursusgang foregår i Studenterrådets lokaler på Købmagergade 52, 2. sal, 1150 København K. Vi vil gerne holde anden kursusgang på campusområder og afventer KU’s udmelding om forsamlinger efter COVID-19-lukningen i oktober måned.

Pris: Kurset er gratis, og der vil være gratis mad i forbindelse med kursusgangene.

Sprog: Undervisningen vil foregå på dansk.

Tilmelding: Der er tilmeldingsfrist d. 25. september, og tilmeldingen er åben! Klik på knappen nedenfor.

Spørgsmål: Har du spørgsmål om organizeruddannelsen, er du velkommen til at kontakte os på srku@srku.dk.

Vi er stadig ved at få afklaret flere praktiske forhold omkring organizeruddannelsen, og vi vil derfor opdatere siden her løbende.

Julia Hunt fortæller om organizeruddannelsen

1. Om kursusforløbet:

2. Introduktion til organizing som metode: