Vi er de studerende på Københavns Universitet
 

Her på siden finder du information om vores famøse Rusarrangement, en oversigt over vores studiestartsevents, en digital version af Studenterhåndbogen 2019 og materiale til holdrunderne

Studiestart 2019

Velkommen på dit og vores universitet! Lad os bare slå det fast; at starte på universitetet kan på en gang virke både grænseoverskridende, angst-provokerende og euforisk, men bare rolig, du står ikke alene – hverken nu eller i resten af din tid på Københavns Universitet!

 
Skjermbilde 2019-06-12 kl. 14.40.03.png
ffd91f.png

Rusarrangement

Torsdag 15. august kl. 16.30-22.00 på Søndre Campus

Ved studiestart byder Studenterrådet velkommen til alle nye studerende på Københavns Universitet 2019! Det gør vi med dette uformelle arrangement, hvor du kan møde erfarne og nye medstuderende. Det er altså ikke obligatorisk - til gengæld er det en fantastisk dag, hvor Studenterrådet i samarbejde med tutorer/vejledere skaber de bedste rammer for det første møde mellem nye KU-studerende.

Vi lægger ud med at samles allesammen på en stor plads, hvor du som nyoptaget skal finde skiltet fra den uddannelse, du er blevet optaget på. Hvert fag går ud i hver sit lokale, og fra kl. 20-22 er der åbent for, at man kan købe mad og drikkevarer, og der vil være DJ og lounge indenfor.

Kom og mød dine nye bedste studiekammerater til en hyggelig, social eftermiddag og aften.

Vi glæder os til at se jer!

Se facebook-begivenheden her.

 

Program

16.30-17: Kom i god tid til at finde dine nye medstuderende
17-18: Studenterrådets forperson Mike Gudbergsen og prorektor Bente Stallknecht byder velkommen
18-20: Mød dit nye fag, dine nye studiekammerater, tutorer og fagråd!
20-22: Musik og lounge. Frem til kl. 22 er der mulighed for at hygge, snakke og lære hinanden endnu bedre at kende. Der vil blive solgt kolde øl og sodavand samt lækker aftensmad til studievenlige priser.
22: Når Rusarrangementet lukker og slukker, kan I tage til Studenterhusets afterparty (som ikke er en del af Studenterrådets program)

fredagsbar copy.png
fa779a.png
test2.png

Med tre debatarrangementer sætter Studenterhuset og Studenterrådet fokus op, hvordan vi studerende kan gøre Københavns Universitet til det universitet, vi ønsker. Hvert arrangement indledes med minioplæg fra en ekspert og fortsætter med diskussion af, hvordan vores engagement som studerende kan gøre en forskel. Og efter hvert arrangement er der folkekøkken i Studenterhuset!

 

Klimakampen på KU
18. september kl. 17.30-19.00 i Studenterhuset

Stadigt flere bliver klima-aktive på KU - du kan gøre en forskel lige her!

Magt og indflydelse på KU
25. september kl. 17.30-19.00 i Studenterhuset

Sådan får du politisk netværk og indflydelse på KU - måske endda magt!

Regnbueliv og mangfoldighed på KU
2. oktober kl. 17.30-19.00 i Studenterhuset

Regnbueliv, inklusion og ligeværd på KU - du er også velkommen!

fcb9cb.png

Årets studenterhåndbog

Mere end 7.000 studenterhåndbøger har vi trykt i år - én til hver eneste ny studerende på vores universitet! Hvis din egen er blevet væk eller du ikke lige har den ved hånden, så frygt ej: alle informationer, tips og tricks, oversigter, guides og andet kan du finde lige her:

ebc300.png

Materiale til holdrunder

 

Under studieintroduktionen tager vi ud på så mange studier som overhovedet muligt og fortæller om fællesskabet på universitet - både det sociale, det faglige og det politiske.

I år har vi produceret en video, der kort introducerer Studenterrådet og vores fagråd og faglige foreninger, som kan vises i studiestarten. Vi har desuden lavet en PowerPoint-skabelon, der kan tilpasses det lokale Studenterråd og vises til nye studerende.

Den 19. august holdt vi et fyraftensmøde med titlen How to: Studiestart, hvor de deltagende fagråd og faglige foreninger fik et oplæg udfra dette PowerPoint om, hvordan man får nye aktive og fastholder de nuværende.

fb98b3.png