….Studenterrådet tager KU’s investeringer i ulovlige israelske bosættelser op.. The Student Union puts pressure on KU’s investements in illegal settlements….

Situationen i Gaza fylder meget for mange studerende. I lyset af det har vores studenterrepræsentant Kevin valgt at tage sagen om ulovlige israelske bosættelser op i Universitetsbestyrelsen. Læs hvad han skriver her:

“Jeg ved, at situationen i Gaza fylder meget for rigtig mange studerende. Det kan jeg læse i Uniavisen, hvor det også fremlægges soleklart, at KU investerer i ulovlige bosættelser. Konflikten er betændt og svær - og det er utroligt vigtigt at KU som akademisk institution værner om den akademiske frihed. Det er vigtigt at vi kan have de tunge diskussioner uden at hverken Israelere eller Palæstinensere oplever grænseoverskridende adfærd.

Skal KU kunne det er det også vigtigt at universitetet ikke tager side i den konflikt, heller ikke med pengebeløb og investeringer, i hvad FN betegner som ulovlige bosættelser. På bestyrelsesmødet i går, spurgte jeg, hvad man kunne gøre (…) jeg fandt dog ud af, at KU kan stille sig besværlig i forhold til de investeringer, de får bankerne til at lave. De kan være med til at lægge pres på at ændre den nuværende praksis.

Det tror jeg, er muligt. Og det kæmper vi i Studenterrådet for, skal ske.”

Kevin tager sagen videre, i samarbejde med Studerende mod Besættelsen, hvis arbejde med demonstrationer, stormøder og aktioner, du kan finde og deltage i, her.


 
 
Previous
Previous

….Vi står sammen med fagbevægelsen og de studerende: Vi kæmper mod SU-forringelser!.. We stand with the union and the students: Against cuts in student grants!….

Next
Next

Jobmulighed: Organisationskonsulent hos Studenterrådet ved Københavns Universitet (barselsvikariat)